pondelok 26. októbra 2009

Zmenil sa nám čas

Zmenil sa nám čas na zimný. Je to v podstate super. Jediný problém je, že kto to vysvetlí Nelinke. Už druhý deň som vstával o 5:00 ráno.

Už druhý deň sa hrám na mátohu. Jediný svetlí bod bol hokejbal v nedeľu, ale aj z neho mám takú svalovku, že som si nie istý ako zajtra zvládnem squash ...

Iepuriii, Iepuriiii - dlhých 407 dní

Po dlhých 407 dňoch som konečne zažil pocit víťazstva. Vyhrali sme 3:2 po napínavom konci, keď po druhej tretine sme už viedli 3:0 ale v tretej inkasovali dva góly a tak si poriadne zdramatizovali záver. 

A hlavne to bol úplne iný pocit. Keď prehrávame o 10 gólov tak hráme v akurátnej hernej pohode, ale vyhrávať o tri alebo na záver už iba o jeden? Určite som ošedivel ešte viac ako som :)

Včera nám dobre zahrala obrana a ako obranca musím povedať, že zmena centra v našej päťke prospela. Zároveň krídla pekne pristupovali k obrancom a tak mal náš brankár pomenej šancí ukázať svoje kvality. A to máme jedného z najlepších brankárov v lige... Proste sme hrali tak ako máme a bol z toho dobrý pocit.

Po zápase naša striedačka oslavovala ako keby sme vyhrali prinajmenšom majstrovstvá sveta a prišli na rad aj cigary. Nezainteresovaní sa museli poriadne čudovať.

A tak na záver len dodám - Iepuriiiiiii, Iepuriiiiii :)

štvrtok 22. októbra 2009

Autoslalom v Trebaticiach

Tak a bol ďalší autoslalom. Bohužiaľ som sa nemohol zúčastniť, ale zato moji dvaja autoslalomový kamaráti boli a v ich kategórii S4 dopadli veľmi dobre. Jeden bol druhý a ten druhý bol piaty :) 

Tu nejaké videjko z tadiaľ :

Prvá obeť NATO mítingu v Bratislave 22.10. - 23.10.2009

Na streche jednej z inchebáckych budov hliadkujú kukláči. Je ich dobre vidno zo všadiaľ a z mojej práce máme na nich dobrý výhľad. Ale včera keď som išiel z roboty tak ich bolo vidno aj zospodu. Tak som sa kráčajúc na nich zahľadel a čo sa v tom momente stalo? Narazil som do lampy :) Oproti idúca tetuška a dvaja policajti len s veľkou námahou udržiavali smiech. A tak som sa stal prvou obeťou NATO mítingu :)

streda 21. októbra 2009

Najhoršia vec na svete

Predstavte si lady (po slovensky lejdy :) ) zo stredoveku, ktorej je treba hróóózne cikať. Vybehne zo svojich komnát, musí vybehnúť dve poschodia, prebehne cez trónnu miestnosť, ďalej beží po dlhej chodbe k záchodku na druhom poschodí. Lenže tam tróni lady (lejdy) Škulavá a tak musí bežať naspäť po dlhej chodbe a o poschodie vyššie a zas cez dlhú chodbu. A na záchode na treťom poschodí tróni zas lady (lejdy) Krivonohá. Tak beží naspäť po dlhej chodbe a na štvrté poschodie a zas cez dlhú chodbu a tam je záchod konečne volný. Už to má na krajíčku a tak vbehne do miestnosti. Dá dole prvú sukňu, potom druhú sukňu a nakoniec tretiu sukňu. A v tom to zistí.... A v tom momente proste zistí, že kľúče od pásu cudnosti si nechala vo svojej komnate...

štvrtok 15. októbra 2009

Ako sa bozkávajú zvodidlá

Návod:

1. musí byť tesne nad nulou 2. nasadnite do Renault Clio, 3 kolesá zimné a jedno letné (podmienka je defekt niekoľko dní dozadu) 3. z mosta schádzajte prudšou pravotočivou zákrutou cca. 50km/h 4. otočte auto kolmo na smer jazdy 5. v šmyku bozkajte zvodidlá

To Vám poviem, je to jednoduché. Mňa to bude stáť minimálne výmenu jedného svetlometu...

Zobraziť Na väčšej mape

Hurá do afriky

Kam to ten svet speje? Minulý týždeň bolo 26'C a dnes snežilo. Obama dostal nobelovku. Fico je ešte stále populárny. Futbal sa hrá na snehu. No a najčudesnejšie je, že slovenský futbal je lepší ako slovenský hokej :)

Tak a včera sme to dotiahli do úžasného zasneženého konca. Po sobotňajšom zápase so Slovinskom, našim konkurentom o postup, už väčšina z nás sadala za obrazovky televízorov skepticky. Ale o to je naša radosť väčšia, že priamy postup na majstrovstvá sveta vo futbale je náš :) 

Začalo to perfektne. Už v tretej minúte hrdina zápasu Gancarczy vsietil gól. Stal sa slovenským hrdinom a nevadí že hral za Poliakov :) Potom už toho veľa vidieť nebolo. Za prvé Poliaci tlačili a nebyť neuveriteľne poletujúcej Muchy v našej bráne a perfektných obranných zákrokov tak by ten zápas dopadol určite ináč, ale inak naši veľa toho neukázali. Za druhé - tú loptu vôbec nebolo v tom snehu vidieť. Takže možná aj niečo úžasné niekto zahral ale nebolo to vidno. Veľa krát som si myslel, že lopta je úplne niekde inde ako naozaj bola a bolo vidno, že aj kameramani majú s tým problém. Ale možná ten sneh bola veľmi dobrá motivácia pre našich, teda skôr motivácia v tom, že ak vyhrajú tak sa v Afrike zohrejú na slniečku :)

No a posledných niekoľko minút bolo asi najhorších. Poliaci tlačili a mali pekelné šance. Naši bránili a mali sme pekelné šťastie. Ja som zostarol o niekoľko rokov. Ale nakoniec to skončilo dobre pre nás. Ako perlička na záver bol na STV ten mladý komentátor priamo na mieste, pričom asi nie len ja ho upodozrievam, že si asi šľahol extázu. Hlavne, že vybozkával Muchu :)

A čo na záver - Afrika tras sa.

streda 14. októbra 2009

Metropola - Devínska Nová Ves

Nie nie, to nie je nejaké moje lokál patriotické Devínske namýšľanie, že naša krásna DNV je metropola. Naša DNV je pre mňa veľmi príjemné miesto na bývanie ale k metropole má tak blízko ako náš hokejbalový klub k prvému miestu v lige :) 

"Metropola - Devínska Nová Ves" je proste len názov mesačníku ktorý sa venuje Devínskej. Je zadarmo a začal vychádzať skoro rok pred voľbami :) Teda zadarmo to úplne nie je. Za 8 tohtoročných čísel dá mestská časť okolo 20.000 EUR. Ale čím bližšie budeme k voľbám tak tým viac bude "zadarmo" vecí propagujúcich aktuálnu garnitúru. 

Ale aby som len nekritizoval tak tento mesačník sa mi dostal do ruky v 6-tom čísle a aj keď tam nie je nejak veľa strán, tak je tam dosť zaujímavých informácií. Tak napríklad vraj budeme mať nový most pre chodcov a cyklistov spájajúci DNV so Schlosshofom. Alebo sa plánuje nové centrum. Teda dúfam, že to nie sú iba predvolebné reči. 

Čo ma ale dostalo bola fotka z podujatia "Deň ústavy". Na tej fotke som predsa ja :o Síce ma museli odfotiť ako si naberám matičný guláš, ale som tam. A fotogenický ako vždy :)

Škoda, že tento mesačník nevychádza aj na webe. Ale na početné žiadosti čitateľov pripájam spomínanú prefotenú fotku.

pondelok 12. októbra 2009

It's alive, it's alive :)

Tak a som späť. Je to už skoro mesiac od posledného príspevku a ja som sa poriadne nedostal k napísaniu ani malej správičky. Je to asi preto, že som vždy chcel napísať niečo väčšie a nakoniec to dopadne ako "Nemecká svadba".

Pre tých čo nevedia o čom hovorím, tak "Nemecká svadba" je názov príspevku ktorý mám rozpísaný už 2 mesiace a neviem s ním pohnúť a zároveň som nič iné nechcel napísať skôr ako to nedopíšem. Ale takto by môj blog asi odumrel... 

Preto sa ospravedlňujem všetkým ktorým som tento článok sľúbil - ten článok nebude. Teda určite nebude v najbližšej dobe, to čo som napísal zatiaľ nemažem ale nemajte veľké ilúzie :)

Aby ste vedeli čo Vás tu čaká - pomaličky sa rozbehnem s malými správičkami (čo zas moja dcérka povedala a podobne :) ), určite napíšem niečo o posledno víkendovej rodinnej sešlosti a pomaličky zbieram materiál na fotoškolu.

Tak dúfam, že ste ešte všetci za ten posledný mesiac neodišli a ešte z času na čas kuknete na môj blog.