pondelok 30. novembra 2009

X. AZ Pneu AutoSlalom - Oficiálne video

Nejak nemám nápad čo napísať ako komentár, tak prikladám text mailu čo došiel :)
Ahoj Slalomár, mediálny partner seriálu AZ Pneu AutoSlalom 2009 - sme.sk od dnes online "vysiela" ďalšie podarené video o posledných pretekoch sezóny od MSHstudio. Pozri si veľmi podarenú filmovú desaťminútovku priamo na: http://auto.sme.sk/c/5123266/x-az-pneu-autoslalom-2009-v-paddocku-doplnene-video.html Ďakujeme za tvoju priazeň AutoSlalom tím www.autoslalom.sk Navštívte online obchod AZ Pneu - obchod ktorý funguje www.az-pneu.sk

A ak sa Vám nechce klikať, tak video je rovno tu:

streda 25. novembra 2009

Klíma - zopár zdrojov

Dostal som zopár liniek na informácie o klimatických zmenách. Nechám ich bez komentára zatiaľ, pretože stále nie som totálne presvedčený ani o jednej strane. A poprosím Vás ak máte zaujímavé linky tak ich kľudne dajte do komentára. Ja ich potom pridám do tohto príspevku (samozrejme, že bude cenzúra :), ale iba v tom zmysle aby tento príspevok zrazu nemal stovky liniek :) a aby tu bola hlavne obsiahnutá téma, cenzúra bude teda na kvalitu obsahu a nie to čo sa propaguje).

Slnečné cykly

Globálne otepľovanie je vraj spôsobené človekom

Človekom spôsobené otepľovanie je vraj podvod

utorok 24. novembra 2009

Iepuriii, Iepuriii

Tak sme zas vyhrali zápas. Už druhý :) Tento raz už nikto nemohol pochybovať, že zaslúžene. Porazili sme  zaslúžene  HBK Aces Velké Leváre 5:2. Škoda, že minulo-týždenný zápas s Parkovisko HBC Parkovisko Zohor sme vôbec nezvládli a prehrali 5:0 a nezáleží na tom, že výsledok veľmi neodzrkadľoval výkon.

Ale vráťme sa k poslednému zápasu. Je prvá tretina a stav 0:0. Iepurii drží loptičku v pravej časti útočného pásma a tá sa dostáva k obrancovi na pravej strane a ten bez zaváhania strelou od modrej dáva úvodný gól. A ktože to bol ten obranca? No predsa hráč ktorý bol vyhlásený rozhodcami ako najlepší hráč zápasu - teda ja:) Bol to môj prvý gól v lige a mám z neho dosť veľkú radosť. Pravdu povediac som bol zaskočený, že ma rozhodcovia vybrali ako hráča zápasu. Ale asi pre to, že som strelil úvodný gól. Sám si o sebe nemyslím, že hrám nejak veľmi dobre (dúfam, že je cítiť tú skromnosť :) ) a myslím si, že si to viac zaslúži niekto iný.

A ešte poopravím jednu vec - "a ten bez zaváhania". Zaváhanie tam bolo. V zápase s Parkoviskom mi práve aktívne chcenie strieľať od modrej spôsobilo, že som prepadol na útočnej modrej a dostali sme úvodný gól. Ale som rád, že som sa tentoraz rozhodol strieľať. A mám pocit, že som sa v rôznych momentoch pri podobnej situácii v tomto zápase vždy rozhodol správne. Škoda, že brankár moju ďalšiu strelu ktorá smerovala pekne do vinkla vyrazil. Ale zase v inom momente som miesto strely volil prihrávku a z danej akcie sme strelili gól :)

Ja viem, že to tu možno vyznieva ako sebachvála - ale ja proste mám radosť z toho, že vyšiel zápas tak ako mal a užívam si svojich 5 minút slávy :) Najbližší zápas nás čaká mužstvo z prvej priečky ŠHBK Lizards Stupava A a to už bude o inom.

Inak čo je zaujímavé tak naša liga má aj vlastné spravodajstvo - ZERO správy. To ZERO je tam preto lebo to je meno tímu z ligy -  Zero Záhorská Ves. Tu je zostrih z posledného kola (ja som 27 a sme červení :) ) :

Ďalšie správy nájdete na ich stránke : http://www.zero.zv.szm.com/

pondelok 23. novembra 2009

Ach tá klimatická vojna

Najprv sa musím priznať, že v klíma vojne nie som ani na jednej strane. Osobne ale vidím, že sa s klímou niečo deje. Alebo aspoň mám ten pocit, že je to tak. Problém je v tom, že nemám ani 40 rokov a to je dosť biedne krátky čas aby som niečo mohol vyhlasovať o dlhodobom správaní sa klímy. Zároveň už ani nebývam na strednom slovensku a teda spomienky z mladosti tiež majú inú informačnú hodnotu.

No a keď si prečítam niektoré články na túto tému, tak sú veľakrát úplne protichodné a veľakrát agresívne voči oponentom. Dopracovať sa k relevantným vedeckým poznatkom, teda údajom ktoré mňa ako matematicko/technicky orientovaného človek najviac zaujímajú, je ťažké a hlavne je ťažké odlíšiť naozaj fakty od balastu a výmyslov. Problém je aj v tom, že rovnaké fakty sa rôzne interpretujú. Veľa vecí je "vypočítavaných", veď napríklad sa uvažuje o tom aké boli teploty v minulých tisícročiach. Nepredpokladám, že by niekto vtedy mal teplomer alebo už bol vynájdený stroj času. Chápem, že niektoré informácie sa dajú z určitých informácií odvodiť, ale stále je tam podľa mňa veľká miera možnej chyby. Ďalšou časťou problému je človek, teda miera akou vplýva na aktuálne zmeny. Či by sa niečo podobné neudialo aj bez nás, samokorunovaných pánov tvorstva. Veľmi veľa neznámych a príliš málo presných vstupných dát.

A teraz sa dostávam k dôvodu prečo tento príspevok píšem. Vedci a ľudia zainteresovaní do klimatických výskumov a všelijakých panelov mi už dávnejšie pripadali dosť neseriózni (pre istotu pripomeniem, že ja nie som na žiadnej strane - ale tak isto ako pri niektorých iných veciach nemusí človek byť stotožnený z ľuďmi čo propagujú určitú myšlienku, ale môže s ňou súhlasiť alebo ju aspoň neodmietať). Minulý týždeň sa podarilo hackerom dostať sa k asi 1000-ke mailov a viac než 2000 dokumentom Climate Research Unit v East Anglia University v Anglicku. Po internete už nájdete niekoľko desiatok zaujímavých "výberov" a v nich sa prejavuje naozaj nepekné správanie a človek naozaj zisťuje, že prebieha určitá klimatická vojna. Jeden príklad za všetky je keď Phil Jones, pracujúci na veľkej klimatickej správe pre U.N., žiada kolegov aby zmazali nepohodlné maily. A potom verte klimatológom.

Dúfam, že som nenaletel len poplašným správam na internete a nebudem na smiech. Ale v podstate keď sa nad tým zamýšľam tak radšej by som bol ja na smiech ako vedomie, že sa veda zase dala takto nepekne zneužiť.

Takto sa so mňa stáva skeptik. Skeptik v tom zmysle, že budem veľmi skeptický voči hocijakej klimatickej vedeckej teórii.

Zopár liniek k téme na záver:

štvrtok 19. novembra 2009

X. AZ Pneu AutoSlalom - Video

Kamarát robil video z mojej poslednej jazdy. Je na nej vidno ako ma prvý krát zastavili - predo mnou mal niekto defekt. No a na záver zas ako som si "požičal" kužeľ a doniesol ho až do cieľa :) Inak všimnite si, že v jednom momente idem na troch kolesách :)

streda 18. novembra 2009

X. AZ Pneu AutoSlalom: Paddock - Pezinská baba - stará trať

Tak a bol som aj na druhom autoslalome. A prvý krát som si aj odniesol nejaké tie trestné minúty. Ale musím to zvaliť na nové pneumatiky. Nemôžem byť predsa chyba ja :) Pneumatiky proste nedokázali preniesť výkon auta na asfalt a zároveň poriadne prešmykovali. No jasné, jasné. Chyba je vždy medzi volantom a sedadlom :)

Pre teraz už iba niekoľko fotiek zo zahmleného areálu.

utorok 17. novembra 2009

Čo to je na druhú

Máme ďalšie kolo "Čo to je?" a rovno dva obrázky :) Prvá fotka

Správne uhádnutie - motýľ 

Druhá fotka

pondelok 16. novembra 2009

Veľký volebný podvod odhalený!!!

Našej redakcii sa podarilo odhaliť Veľký volebný podvod Župných volieb 2009!!! Ako na priloženej fotografii (získanej počas volebného moratória!) vidno, že koľko stojí kreslo župana! A klesli sme až tak hlboko, že je na to kreslo aj rodinná zľava! A k tomu tie rasistické poznámky - L/XL biely! Takže žiaden róm alebo nevykŕmený biely! Proste vypasený biely zo správnej rodiny!

Bohužiaľ do uzávierky sa nám nepodarilo získať informáciu za ktorú stranu a v ktorom volebnom okrese kandiduje pán Njuta. Ale určite to nebude za SMER alebo komunistov - veď to celé je sponzorované jednou nemenovanou kapitalistickou spoločnosťou!! Jedine iba ak by Njuta nebola Njuta ale nesprávne napísaná Junta, čo sa v týchto prudko revolučných stranách kde sa revolučnosť nemeria znalosťou pravopisu, kľudne môže stať. Potom si nedovolíme vylúčiť ani jednu zo spomínaných strán.

štvrtok 12. novembra 2009

A trošku matematiky

Možná tento príklad poznáte, tak ak hej tak dajte aspoň do zajtra čas iným to vypočítať :)

Máme hranol, poznáme celkovú plochu stien a tá je 16 a poznáme celkovú dĺžku hrán a tá je 20. Aká dlhá je uhlopriečka?

V Tescu zľava sprava zľava

Včera večer som bol na chvíľku v Tescu. Už sú tam zľavy všade, vykúkajú na Vás zľava aj sprava :) Normálne máte pocit, že tovar so zľavou je ten bežný stav a ten bez zľavy je predražený. Keďže som nedávno trošku už sondoval na internete čo na Vianoce Nelinke, tak som mal o pár výrobkoch predstavu o cene. Ale keď som pozrel na zľavy v Tescu tak aj výsledné zľavnené sumy boli veľakrát dosť vzdialené normálnym cenám na internete...

Podobnú skúsenosť som mal pri kupovaní vysávača pár týždňov dozadu. V Nay a podobných obchodoch mali ten náš konkrétny vysávač o 80 euro drahšie ako v internetovom obchode. V Nay to bolo 280 euro - čiže o 40% drahšie. A dokonca som narazil na stránku maďarského obchodu čo robí dovoz na Slovensku a tam ten vysávač stál 140 euro a teda v Nay to stálo o 100% viac. A čo som zbežne pozeral ostatné vysávače tak to bolo dosť podobné.

Takže sa zdá, že tento rok bude Ježiško internetový. Utvrdila ma o tom aj špeciálna zľava na Barbie : 

Zľava z 19,90 na 19,90 ma nevýslovne lákala ale hrdinsky som odolal :)

P.S.: Viem že sa v Tescu nesmie fotiť tak keby niečo tak tú fotku som našiel v robote v šuflíku a neviem kto mi ju tam dal :)

streda 11. novembra 2009

Čo to tam je

A máme prvého výhercu :) Správne - je to knôt na sviečke :)

Po 2-3 dňoch ak nebude uhádnuté čo na fotke je dávať na blog fotku s menším detailom. Budem to dávať do toho istého príspevku a aj zmením dátum na aktuálny.

Takže tu je fotka:

Pri prehľadávaní fotiek som dostal nápad :) Rozhodol som sa, že vyberiem každý týždeň nejakú fotku niečoho a zverejním jej detail. A nechám vás hádať čo to je :)

Takže - čo to je?

Dve polievky a päť kuracích pŕs

Za posledný týždeň som mal dve rôzne skúsenosti so službami tu u nás na Slovensku. Začnem tou prvou príjemnejšou z dnešného dňa.

Tu v Auparku veľa toho na výber na obed nie je. Buď dosť drahé lepšie jedlo alebo lacnejšie jedlo fastfoodové. Nemohol som napísať, že lacné lebo suma medzi 3 a 4 euro nie je podľa mňa lacný obed a aj je dosť odvážne ho označovať za lacnejšie :) To drahšie stojí niekde medzi 5 až 7 euro. Kto ma pozná, že za príjemný obed som si ochotný priplatiť. Po počiatočnom hľadaní obľúbenej výdajne (nazvať reštauráciou sa tam dajú iba cca 2-3 podniky) som nakoniec skončil v Pizza Hands. Nedajte sa zmiasť, s pizzou tento podnik má pramálo spoločné. Zato varia príjemné jedlá a robia dobré a čerstvé šaláty, dalo by sa povedať že je všetko tak trochu talianske.

Dnes som si u nich dal paradajkovú polievku a torteliny. Hneď na to vytiahli akciovú ponuku s tým, že ako polievka tam je slepačia polievka ktorú nemajú normálne v ponuke. Tak som hneď zo srandy, že to ste tam dali ale skoro, tú by som si predsa dal. Čo aj bola pravda lebo som trošku nachcípnutý a dobrá slepačia robí zázraky. A tak sa ma spýtali, že či ju naozaj chcem. A ja že áno. A tak nabrali novú polievku a dali mi ju zadarmo. A tak som mal dve polievky a hlavne dobrý pocit, že už niekde na Slovensku začínajú chápať o čom služby naozaj sú. Chápu, že služby nie sú jednorázová záležitosť a spokojnosť zákazníka je obojstranne dôležitá - ja mám dobrý pocit a oni môžu mať dobrý pocit že u nich miniem nabudúce znova peniaze :)

Presuňme sa o pár dní dozadu. Cca tak na sobotu. Potreboval som kúpiť kuracie prsia na "Kura s jablkami a banánmi" a tak najjednoduchšia vec bola skočiť do Terna u nás v DNV. Banány a jablká som mal už dva dni, keďže toto jedlo bolo pôvodne plánované na štvrtok. Ale v ten štvrtok som spravil veľký nákup a samozrejme, že som zabudol kúpiť kuracie prsia. A tak v sobotu, s vedomím, že si budem musieť pri pokladni vystáť niekoľko minútovú šoru, som sa vybral do toho Terna. V Terne som zistil, že majú super akciu na kuracie prsia a tak na mňa zíval prázdny regál. Našťastie tam majú aj také mini mäsiarstvo a tam mali ešte nejaké kuracie prsia. Síce už nie za akciovú cenu, ale hlavne že mali.

Potreboval som ich päť kusov a tak som si aj pýtal. Tetuška keď zistila, že už má posledných šesť kusov a tak by jej jedno zostalo, mi ho hneď chcela prihodiť. Keďže som vedel, že už aj tých päť je veľa tak som ju zastavil, že potrebujem iba päť lebo to mám tak v recepte. A ona, že aby som si zobral, veď im tam nebudem nechávať len jedno. A keď som odmietol, tak začala frfať. V tom momente prišla skontrolovať stav zásob jej kolegyňa a tetuška sa nezdržala a začala ma hlasno ohovárať. Že tento pán nám nechal jedno posledné kuracie, lebo to "vraj má v recepte". No proste som len užasnuto počúval a čakal kým mi nepodá tých mojich päť kuracích pŕs. Mal som sto chutí zavolať vedúcu a aj trošku ľutujem, že som to nespravil.

Keď si to človek spočíta, tak jedno kuracie prso ma vyšlo na cca 1.40 eura a takže tetuška odo mňa chcela aby som si kúpil niečo, čo vôbec nepotrebujem a minul starých ~40SKK.

Bohužiaľ takéto správanie v tom našom devínskom Terne nie je až taký ojedinelý jav. Našťastie ide asi iba o dve predavačky a ostatné sú príjemné.

Na záver iba dodám, že kura na banánoch a jablkách aj napriek terne v Terne dopadlo dobre a chutilo aj moje ženuške aj dcérke. Z Pizza Handu som zvládol zjesť iba tú slepačiu ale z tej paradajkovej som vyjedol aspoň syr.

pondelok 9. novembra 2009

Renault Twingo V8 Trophy

Už je to skoro 2 mesiace od toho čo som absolvoval autoslalom. Medzitým som stihol pokrčiť plechy (teda v reále som zistil, že to je plast :) ale kto by už pochopil vetu že som pokrčil plast? :) ) a vymeniť pneumatiky za nové zimné, ale nestihol som absolvovať žiaden ten slalom. Ale od toho prvého autoslalomu ma drží aspoň obzerať zaujímavé autá vhodné na autoslalom. 

Clio Sport (r2008)

Môj favorit je jednoznačne Renault Clio Sport. Ale mám pocit, že čím novšia verzia tým menšie športové srdce a viac designovka. Také Clio Sport V6 (phase 2) z roku 2003 s 3 litrovým motorom namiesto zadných sedačiek, to bolo delo :) Proste 252 koní, 300Nm pri 3750 otáčkach a so stovku za 5.9s dokáže potešiť šoféra. Medzi rokmi 2003 a 2006 to bol najsilnejší sériovo vyrábaný hatchback na svete.

Clio Sport V6 (r2003)

Ale dosť o Cliu ale poďme k tomu Twingu z nadpisu. 

Francúzky úpravca áut Lazareth zobral prvú generáciu Twinga a vyhodil zadné sedačky a dali tam namiesto toho 3,5 litrový 8-valec z Roveru. A tak vznikol Renault Twingo V8 Trophy. Motor má zatiaľ priškrtený na 180 koní (132 kW), čaká sa na dodávku lepšieho podvozku a potom sa vypustí všetkých 300 koní (221 kW). Jediné zápory ktoré vidím sú cena 75.000 euro a to že ich vyrobia iba 10. Takže sa môžem kochať iba na obrázku. 

Tak sa trochu pokochajme :)

Viac info : Auto Pravda : Twingo dostalo osem valcov Viac obrázkov : Auto Pravda : Galéria Renault Twingo V8 Trophy