štvrtok 15. októbra 2009

Hurá do afriky

Kam to ten svet speje? Minulý týždeň bolo 26'C a dnes snežilo. Obama dostal nobelovku. Fico je ešte stále populárny. Futbal sa hrá na snehu. No a najčudesnejšie je, že slovenský futbal je lepší ako slovenský hokej :)

Tak a včera sme to dotiahli do úžasného zasneženého konca. Po sobotňajšom zápase so Slovinskom, našim konkurentom o postup, už väčšina z nás sadala za obrazovky televízorov skepticky. Ale o to je naša radosť väčšia, že priamy postup na majstrovstvá sveta vo futbale je náš :) 

Začalo to perfektne. Už v tretej minúte hrdina zápasu Gancarczy vsietil gól. Stal sa slovenským hrdinom a nevadí že hral za Poliakov :) Potom už toho veľa vidieť nebolo. Za prvé Poliaci tlačili a nebyť neuveriteľne poletujúcej Muchy v našej bráne a perfektných obranných zákrokov tak by ten zápas dopadol určite ináč, ale inak naši veľa toho neukázali. Za druhé - tú loptu vôbec nebolo v tom snehu vidieť. Takže možná aj niečo úžasné niekto zahral ale nebolo to vidno. Veľa krát som si myslel, že lopta je úplne niekde inde ako naozaj bola a bolo vidno, že aj kameramani majú s tým problém. Ale možná ten sneh bola veľmi dobrá motivácia pre našich, teda skôr motivácia v tom, že ak vyhrajú tak sa v Afrike zohrejú na slniečku :)

No a posledných niekoľko minút bolo asi najhorších. Poliaci tlačili a mali pekelné šance. Naši bránili a mali sme pekelné šťastie. Ja som zostarol o niekoľko rokov. Ale nakoniec to skončilo dobre pre nás. Ako perlička na záver bol na STV ten mladý komentátor priamo na mieste, pričom asi nie len ja ho upodozrievam, že si asi šľahol extázu. Hlavne, že vybozkával Muchu :)

A čo na záver - Afrika tras sa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára