utorok 5. januára 2010

A som späť

A tak som späť v "civilizovanom svete". Som obklopený haldou počítačov s pripojením na internet. Na raňajky mám free bagetu od zamestnávateľa a na obed pôjdem do civilizovaného fast-foodu. Výhľad mám zo sedemnásteho poschodia na Petržalku a domov sa odveziem v zápche preplnením autobusom. Pravdu povediac mi to vôbec nechýbalo.

Zas je teda za mnou to krásne dlhé dvojtýždňové voľno, ktoré zas trvalo príliš krátko a ja zas sedím v práci pri raňajšej káve a rozmýšľam do čoho sa pustiť skôr. 

Samozrejme najprv som skontroloval HockeyArena.net, veď máme akurát Play Off. Ale pohodička, vyhrali sme na zápasy 2:1 a postupujeme do ďalšieho kola. Škoda len, že ten starý skúsený brankár ktorého som za posledné ťažké prachy cez víkend kúpil nejak nezahral dobre, ale snáď sa polepší. 

V GoogleReadery svieti 1000+ neprečítaných správ a to len v priečinku "Správy" kde mám SME a Pravdu je ich vyše 600. Prichádza štandardný radikálny rez a stláčam pre celý priečinok "Označ ako prečítané". V priečinku Programovanie je síce iba niečo menej ako 300 správ ale aj tam prichádza rovnaká procedúra. Nakoniec použijem rovnakú procedúru na všetky priečinky až na priečinok "Zábava" a priečinok "Design", kde pribúdajú správy snáď iba od Smashing magazínu, ktorý si nechcem nechať ujsť. Začínam Nový Rok s čistým štítom v GoogleReadery :)

Po sviatkoch mám preplnenú 8GB pamäťovú kartu, čo vôbec nie je prekvapivé, a preto s tým treba niečo spraviť. Boli to prvé sviatky keď som nespravil ani záber so zrkadlovkou. Úplne mi postačil nový Canon IXUS 100 IS. A nie preto, že má viac megapixlov ako moja zrkadlovka. Má síce nevýhody, ale možnosť strčiť si ho do vrecka a príjemné výsledky fotiek a hlavne videa boli v tomto období viac výhodnejšie ako ťažká kvalita (celá výbava zrkadlovky má niekoľko kilo :) ). A hlavne to úžasné počasie neprialo vôbec nejakým foto výletom, takže zrkadlovka zostala v batohu. Škoda len, že ten Canon filmuje na MOV formát a moja Picasa ho nejak nespracúva :( Takže postup jasný, nájsť konvertor a prekonvertovať to všetko. Už je dávno po obede keď uploadujem Picasou film vyrobený MovieMakri.

Vyberám ešte fotky ktoré dám aj na Picasa web a spomínam pritom na ten kľud zo stredného Slovenska. Spomínam na to ako som dostal 9XL tričko (áno deväť ix ix el) a hneď som si odtrhol od úst koláč. Ale našťastie mi bolo veľké. To naozaj vyzerám až tak hrozne? Asi áno. Ale ako sa hovorí - chudnúť je tá najľahšia vec na svete - už som ju robil tisíc krát... Spomínam na hmyziu farmu môjho ocina. To je tak keď je o niekom známe, že má rád nejakého autora a keď napíše knihu "Mucha" tak je jasné, že nedostane len jeden exemplár. Spomínam ako sa počasie bláznilo a ako zrazu všade bola voda namiesto snehu. Spomínam ako s nadšením Nelča nadšene rozbaľovala darčeky. Spomínam na ten mini ohnostrojček vzadu na dvore u našich na Silvestra. Spomínam na prvé korčuľovanie Nelči na ľade. Spomínam... Bolo fajn a o ďalší dlhý rok bude snáď zas. Už teraz sa teším.

4 komentáre:

  1. "9XL"??? Netušil som, že také existuje :-) V každom prípade Štastný Nový Rok!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To som ani ja netusil :) A dakujem za Novy Rok a napodobne Stastny Novy Rok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. asi su chvile ked mi Slovensko chyba ... no co uz, zivot je skratka plny roznych rozhodnuti, a je sice Februar ale ako si pisal v inom blogu, tak cinsky rok len teraz dako zacina, takze vsetko dobre do noveho roku :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. veľký výber fotoaparátov a zrkadloviek som našla na stránke

    http://www.supernakup.sk/kategorie/najlacnejsi-tovar/digitalne-fotoaparaty/54/0--vsetko/produkty-podla-nazvu/od0do10.html

    OdpovedaťOdstrániť