piatok 8. januára 2010

To nám ten rok ale začína

Tento rok má byť rok tigra - kovového tigra. Číňania síce majú posunutý začiatok roka, a tak máme ešte rok zemného byvola. Tento rok sa začína podľa čínskeho kalendára 14.februára. No ja mám pocit, že sa už začal. Veď rok tigra má byť poriadne výbušný a má začať psinou a skončiť skučaním. Tiger v spojení s kovom sa stáva nevypočítateľný, nekonvenčný a bezohľadný. 

Zatiaľ to sedí. Psina už je. Dokonca výbušná. Škoda, že tá psina je na úkor nás Slovákov. Poslať výbušninu do Dublinu bol čin hodný naozaj ostrieľaného vtipkára. Našu blamáž umocňujú reakcie zodpovedných. Tváriť sa ako že nič alebo že za všetko môže ten druhý prejde možná na lokálnej politickej scéne, ale v globále to už je horšie. A tak sa Slovensko dostalo na prvé stránky svetových médií. Dokonca si nás všimla aj Al-Džazíra. 

Čo ma ale najviac zaráža, že cvičenia pri ktorých vám bez vašeho vedomia strčia do batožiny či už len pachovú stopu alebo reálnu výbušninu sú vraj bežné. Pokiaľ viem na niektorých letiskách majú špeciálne prístroje ktoré dokážu identifikovať už aj to, že daný človek prišiel do styku s výbušninou. A napríklad v takej USA by Vás za to mohli bez vysvetlenia poslať domov. Teda bez toho aby Vám vôbec oznámili, že majú podozrenie že pracujete s výbušninami. A pri tom ste sa stali len nedobrovoľnou súčasťou cvičenia slovenských policajtov. To už psina veľmi nie je a skôr tu pasuje kovová tigria vlastnosť - bezohľadnosť.

Ale keďže ja mám radšej tú psinu ako tú bezohľadnosť, tak ma potešilo kopec vtipov čo sa hneď objavilo. Tu je zopár:

Koľko slovenských policajtov treba na zosnovanie teroristického útoku? Dvoch - jeden ukryje bombu a druhý ju nenájde

Po pristátí lietadla: -Čo máte v tom kufri? -Ako to mám vedieť? -Á, pán je zo Slovenska...

Stretnú sa dvaja atentátnici na WC v lietadle A:Tiež pracuješ pre al-kaidu? B:Nie, ja pre PZ SR. 

Letisková veža Poprad-Tatry: Zabudli sme na jeden balík s trhavinou, máte ho v batožinovom priestore, ale nepanikárte, aj na rozbušku sme zabudli.

Policajná správa: Vkladanie výbušnín nič netušiacim cestujúcim do batožiny - 100 percent. Vyberanie tých istých - 87,5 percenta. Z uvedeného jednoznačne vyplýva, že cvičenie prebehlo úspešne.

Policajti na konci šichty: Feri ta ja mam 3 bomby, ty 4, to je spolu 8. Ta podme na pivo.

Letuška: ...prosíme cestujúcich aby si dali sedadla do zvislej polohy, vypli mobilne telefóny a ostatne elektronické zariadenia. cestujúci zo Slovenska, uistite sa, či vám dnes omylom nepribalili aj rozbušky. Prajem príjemný let. - Aký bol let do Írska? - Bombový!

Pravdepodobnosť, že v lietadle ktorým letíte je okrem oficiálnej policajnej ešte jedna bomba, je dosť vysoká. Riešenie: Noste si vlastnú bombu. Pravdepodobnosť, že sú tam tri, je už omnoho nižšia.

V mene USA by som sa vám chcel úprimne ospravedlniť za zlyhanie kategorizácie DVD nosičov distribuovaných do vašej krajiny. Aj keď sa to môže zdať zvláštne, edícia titulov označených ako "Policajná akadémia" nie je určená pre inštruktážne účely.

Zabudnite na Iráncov a Afgancov. Bojte sa Slovákov. Dokážu sa dostať cez letiskovú kontrolu s výbušninou, bez toho aby o tom vedeli. Predstavte si, čo by dokázali, keby jednali cielene!

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.... Robert, čo ide po sedmičke?  hmm... 8, Janko, prečo sa pýtaš?  A kur*a

Vláda SR: Písali nám s Írska, že sa majú zle. Poslali sme im teda bombu a teraz sa majú bombovo.

Inak kamarát mi k tejto téme písal "Neobťažovalo by ma, keby mi slovenská polícia dala do batožiny alkohol.". 

Tesne po dopísaní tohto príspevku som sa dostal k novému dielu "Svet Tomáša Hudáka" pojednávajúcom nielen o tejto policajnej akcii:

Inak ďalšia bohovská psina ktorú som sa dnes dočítal je, že Lexa od Slovenska vysúdil 2000 euro + 5000 euro ako súdne trovy.

Dúfam, že tento rok skončí lepšie ako začal (o mýtnom teraz pomlčím), ale o tom dosť pochybujem. Čakajú nás voľby a vláda bude potrebovať hlasy a v roku v ktorom na nás doľahnú dozvuky svetovej finančnej krízy bude treba určite siahnuť na "zisky" strednej vrstvy. Pričom sa bude treba tváriť, že ako tvrdo bojujeme proti nehoráznym zbohatlíkom. No a potom po voľbách, v ktorých vyhrá zas tá istá červená strana (v podstate im to aj prajem - nech si zlíznu to čo narobili), bude treba zase začať splácať dlhy, ktoré neuveriteľne narástli pri tejto vláde už aj pred krízou. A tak vláda bude musieť vymyslieť ako zobrať aj chudobným takým spôsobom, že si budú myslieť, že majú pridané. Holt politický marketing v ktorom je terajšia vláda majstrovská nepustí...

4 komentáre:

  1. napriek tragikomickému ladeniu sa to dobre čítalo...škoda len, že tak ľahko, s akou ľahkosťou sa píšu takéto glosy, sa nedejú aj zmeny v našej spoločnosti...ale to by bolo na veľmi dlhú debatu...či nekonečnú? :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. a ešte...sorry, ale musím:
    "písali nám s Írska...."
    tak vinu treba rýchlo zvaliť na okoloidúcu sexbombu...:)))
    a zasa sme pri bombách, tentokrát funkčných...:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. smutne na tom je, ze kopec tych dlhov co bude Slovensko splacat tvoria pokuty EU za rozkradanie EU financii slovenskymi politikmi/podnikatelmi, ja som pred vyse pol rokom prestal pozerat slovenske spravy, ale zena zas pred nedavnom zacala, tak som sa pridal, ale asi toho zas necham, iba co mi je z toho zle

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adrian - kedze vidim pristup z Kanady tak nie si Ty nahodou Ado zo 4F?

    OdpovedaťOdstrániť