utorok 9. februára 2010

Brrrr zima, zohrejme sa trošku

Dnes som ostal doma s Nelčou. Ešte je stále chorá, ale na šťastie to ustupuje. Maminka nás nechala doma samých a keď som sa je pýtal, čo mám spraviť kým príde tak povedala "Prekvap ma.". No asi bude prekvapená viac ako čaká, pretože som založil malé akvárium Nelči v izbe :)

Teraz, keď už je obed navarený a mám chvíľku času tak som si sadol za počítač. No a keďže vonku je poriadna zima, tak som sa rozhodol si pozrieť pár fotiek z leta. Zopár som ich trošku upravil a tu sú. Ak sa Vám nejaká zapáči tak mi napíšte do komentára :)



























4 komentáre:

  1. Pekné fotky. My teraz uvažujeme o kúpe nového foťáka. Čo by si nám odporučil, keď chceme robiť kvalitné fotky, občas momentky v pohybe, alebo aj detaily prírody ako Ty, ale profesionálne sa fotografii nebudeme venovať?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Uz vcera som mal pripravenu odpoved, ale som ju zmazal :) Nejak som sa zaplietol :)
    No, vyber fotaku je o prioritach a je to vlastne "fuzzy funkcia" :) v beznom pripade je tato funkcia vlastne vazeny priemer - aj ked to nie je uplna pravda - lebo ak by fotak mal jeden parameter extremne vysoko hodnoteny tak potom "prekryje" ostatne hodnoty. Asi pod vplyvom, ze posledne som mal nieco docinenia s Bonferrony meanom - tak asi by som pouzil jeho generalizovanu formu - ale to "normalnym" ludom neodporucam :)

    Ale k teme - treba si vyslovene povedat priority a minimalne hodnoty pre urcite priority.

    Z toho co pises som si nie isty co myslis "momentky v pohybe". Aby som to lepsie vysvetlil na co sa pytam - chces fotit rychly sport ako su preteky aut alebo hlavne napriklad deti v "akcii" (niekedy mam sice dojem, ze rychlostou a energiou predcia tie auta :) ).

    Ja som bol dlhorocny zastanca "iba" zrkadloviek, ale to "bol" je dolezite. V decembri sme dostali od firmy Canon Ixus 100 IS a bol som prekvapeny vela vecami. V podstate by som ho asi aj odporucal pre bezneho cloveka (o 2 tyzdne ide s mojimi rodicmi do Thajska tak som zvedavy ako to zvladne tam :) ). Mne ako zrkadlovkarovy vadia niektore veci - prave na preteky aut a podobnych rychlych sportovych veci nie je ale bezne detske aktivity zvlada s prehladom. Zaroven niekedy by som rad zmenil niektore parametre fotenia, ale neda sa to. Velkou vyhodou je, ze ho strcim do vrecka a fotky ma kvalitne. A keby mi ho firma nedarovala tak by som asi skor zhanal nejaky ktory sa da pripojit k pocitacu a z pocitaca moznost ovladania.

    Zas som sa asi velmi rozpisal, ale nie je to uplne dobra rada. Dnes som poriadne nevyspaty, ale rozmyslam ze splnim svoj davnejsi plan a zacnem pisat foto rady a prva by mohla byt o tom ako vybrat fotak :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekne foto moji favoriti su 2,3,4 :D

    OdpovedaťOdstrániť