utorok, 9. júna 2009

Food Fest 2009 Bratislava

Kto ma pozná tak vie, že mám rád dobré jedlo. A tak ma potešilo keď som sa dozvedel o tomto festivale jedla. Cez víkend boli aj moji rodičia na návšteve a tak sme ich zobrali zo sebou. Prvé čo nás zarazilo bolo prostredie, Tyršovo námestie proste nie je vhodné na prezentáciu jedla. Po chvíľke začal fúkať vietor a prach a špina ktorá bola rozvírená nás ešte viac utvrdila, že miesto nebolo vhodne zvolené. Stánky v ktorých sa nachádzali prezentácie reštaurácií minimálne ochraňovali jedlá aby nechrumkali - prach bol všade. Vstup bol volný, ale ak ste chceli niečo ochutnať tak ste si museli kúpiť 11 gurmánov - papierových lístočkov s nápisom gurmán. Neviem či to mal byť náhrada vstupného, ale ak si človek prerátal ceny niektorých jedál z gurmánov na eurá, tak cena bola vo veľa prípadoch prehnaná. Okrem stánkov sa na festivale konalo niekoľko akcií. Moji rodičia sa zapojili do slovenského rekordu o najväčší rezanec. Bolo niekoľko škôl varenia a nielen pre dospelých, našlo sa aj pre deti. Samozrejme, že sme neodolali a chceli vyskúšať aj ponuku jedál a nápojov. Bolo z čoho vyberať. Od kávy až po šampanské. Od pečenej husi až po škeble. Húska od Troch Mušketierov bola asi to najlepšie ak nepočítam pečenú čokoládu z Tulip House Boutique Hotel. A potom tu boli jedlá pri ktorých som si spomenul na Cimrmanovské - "Bolo to dobré, ale že by to musel dva krát...". A nakoniec tu bolo Japonské Teppanyaki od Sharkam a to by som neodporúčal. Okrem divnej chute bola aj ryža nedovarená... Jedine čo bolo zaujímavé pri ich stánku bol umelec ktorý pretváral ľadový kameň. Na koniec mi zostali dva gurmány a tak sme sa zastavili v poslednom stánku a dali sme si dva krát šumivé víno. Hubert DeLuxe ma nikdy nesklamal a nebolo to ani tentoraz s ananásom a jahodami. Nie príliš nadšení sme sa pobrali domov. Ak sa v roku 2010 bude tento festival konať, tak veľmi dúfam, že nájdu lepšie prostredie. V takom prípade by som sa znovu prišiel pozrieť. Ale ak to bude znova na Tyršovom námestí tak dosť pochybujem, že sa tam ľudia vôbec vrátia...

2 komentáre:

  1. no iba drobnost, azda si si od hubertu dal sekt, nie sampanske... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hmmm, v tomto nie som odborník :) Bol to proste Hubert de luxe

    Čo som našiel na webe :
    "Šampanským však často označujeme aj ostatné šumivé vína. Šumivé víno, nazývané aj sekt, sa nevyrába z vinnej révy z oblasti Champagne a tak nie je šampanským. No výrobná metóda sa od tej šampanskej takmer nelíši. Rozdiel medzi pravým šampanským a sektom je teda minimálny a je vlastne len v názve a pôvode."

    Takže predpokladám, že máte pravdu...

    OdpovedaťOdstrániť