piatok 26. júna 2009

Mojich 7 divov

Nedávno som čítal a aj pozeral sedem divov Richarda Dawkinsa. Veľmi zaujímavý zoznam. Nedalo mi to a rozmýšľal som o mojich siedmich divoch. Na začiatku bol problém nájsť aspoň sedem, ale nakoniec som mal problém vybrať iba sedem. Tu sú teda tie moje.  

Matematika Matematika je jazyk, ktorým sa dohovoríte v každom jazyku. Niekto mu rozumie viac, iný menej. Matematika je základom snáď každej vedy. Matematika pomohla ľudstvu v dobrom i v zlom. Matematika je za krásnymi stavbami a aj za zbraňami hromadného ničenia. Matematika nepozná klam, rasizmus, nenávisť, politiku. Aj keď každou z nich je zneužívaná, ale zároveň ich pomáha aj poraziť.  

Programovanie Je to podľa mňa úžasné ako to čo najprv programátor napíše a potom sa to prevedie do núl a jednotiek - tak nejaké zariadenie tomu porozumie a vykoná nejakú činnosť. Naschvál píšem, že zariadenie a nie počítač. Dnes už skoro každé elektronické zariadenie má v sebe pekný kus programu. Človek stlačí gombík a v programe sa spustí funkcia "NaštartujReaktor" reprezentovaná jednotkami a nulami , ktorá spustí reaktor jadrovej elektrárne. Samozrejme tá funkcia zabezpečí správne časovanie štartovania, kontroluje teplotu, chladenie, ... A všetko to je riadené len nejakou sadou správne usporiadaných jednotiek a núl. Neuveriteľná sila.  

Zrod života Mám na mysli zrod konkrétneho jedinca a nie zrod života na zemeguli. Dve bunky tvoria základ človeka, teda niekoľko desiatok biliónov buniek (1013) usporiadaných tak aby vytvorili neuveriteľne komplexný celok.  

Nekonečnosť vesmíru Viete si predstaviť nekonečno? Ja teda nie. Aj keby ste od začiatku vesmíru prešli milión kilometrov každú miliardtinu sekundy, tak budete rovnako ďaleko od konca vesmíru ako ste boli na začiatku. Ja viem, že je viac teórií o tom ako to naozaj je. Či je viac vesmírov alebo len jeden, je to jedno. Stále je tu nekonečný priestor a či ho voláme vesmír alebo inak, stále je to niečo neuveriteľné.  

Láska Áno, áno, láska. Veľa pocitov by sa dalo zaradiť medzi divy sveta. Láska je z nich najkrajší a najviac žiadaný artikel. Hlavne opätovaná láska. Láska nepodlieha chceniu alebo zákazom. Lásku si nekúpite. Kvôli láske vykonávame činy ktoré by sme inak nikdy nevykonali. Niektoré lásky máme zakódované už v sebe, napríklad taká láska k dieťaťu. Niektoré lásky prídu ani si ich neuvedomíme a niektoré sa nás zmocnia silou atómovej bomby. Niektorým láskam trvá roky kým sa prejavia a na niektoré netreba viac ako pár sekúnd. A pritom ide iba o nejaké chemické procesy v našej hlave. Ale kašlať na to. Lásku predsa máme v srdci.  

Dánsko Možná existuje ešte podobná krajina, neprecestoval som celý svet, ale príjemnejšiu krajinu nepoznám. Je to krajina v ktorej nemajú predsudky. Krajina kde štát je pomocník a priateľ. Krajina bicyklov. Krajina v akej by chcel každý normálny človek žiť. Krajina kde ľudia platia 60% dane a robia to radi, lebo vedia že štát tie peniaze nepremrhá a použije ich pre nich. Možná ale nieje div to ako je dobre v Dánsku, ale že v ostatných krajinách je to inak. Pre mňa je Dánsko proste vzor krajiny ako by to mohlo fungovať všade.  

Čas Tik tak tik tak. A je zas o pár sekúnd viac. A nepomôže Vám nič to zmeniť. Jediné čo nám čas dovolí, je odmerať o koľko sa zas posunul dopredu. Dozadu ani krok. Tik tak tik tak. Aký je váš zoznam siedmych divov?

streda 24. júna 2009

Klúčový problém

Nie nie, o politiku nepôjde. Trošku na odľahčenie zopár príhod s Nelčou :)

Nevedel som nájsť večer kľúče a tak som si na nákup požičal Táničkine, veď ráno snáď svoje nájdem. Ale ráno hľadám a hľadám a nič. Pozrel som všetky miesta kde by snáď mohli byť a nič. Vedel som, že som si deň pred tým otváral dvere tak kľúče museli byť doma. Keďže je treba aj chodiť do roboty tak som si dal do vrecka náhradné kľúče a už chcel vyraziť. V tom momente ich ale našla Tánička v šuflíku kde si ja kľúče nikdy nedávam. No a v tom sa ozval hrdý hlas Nelinky "To som Ti tam ja dala, to aby sa Ti nestratili. Si rád ocko, však?". No a ocko bol rád :)

S Nelčou sme sa ako vždy zas šaleli a ja som ju chytil a hovorím "4 roky Ťa nepustím!", potom "4 roky Ťa budem štekliť!" a začal som ju štekliť, "4 roky Ťi budem búchať po zatku!" a som jej capkal po zadku. A už som začal "4 roky Ťa ..." keď sa Nelinka s úžasným úsmevom ozvala "Čo takto 4 roky ľubenia?" a pritúlila sa a ocko bol odzbrojený :)

Je to zvláštne, viem určite že podobných príhod bolo ešte niekoľko násobne viac, ale teraz si neviem spomenúť ani na jednu konkrétnu :( Asi ich budem musieť niekam zapisovať a kde inde ako na blog :)

pondelok 22. júna 2009

Včíl jsme v řiti!

[ Úryvok z Ladislav Smoljak / Zdeněk Svěrák - Cimrman: Blaník ]  
Veverka: A co už by se podle vás mělo stát? Taková pohroma! Dodneška se z toho nevzpamatovali!  
Smyl: Také musíš vzít v úvahu, že jsme tenkrát neměli dostatek zpráv. Co jsme o bitvě věděli? Šlupka přived Moraváka a ten pořád jenom opakoval: Zle, matičko, zle! Víc jsme z něho nedostali.  
Veverka: To není pravda. Ještě volal: Včíl jsme v řiti, včíl jsme v řiti! A to jste Václavovi zatajili.  
Smyl: Uznáš snad, Veverko, že jsou slova, která se do svatého ucha říkat nedají. Včíl jsme v řiti! To prostě nešlo.  
Veverka: Jak se má velitel správně rozhodnout, když se mu tají, kde jsme?

Ľudia moji, netajme si to "Včíl jsme v řiti, včíl jsme v řiti!". Zvolili ho. Harabin vyhral, slušní ľudia prehrali. Ako môžeme veriť Slovenskému súdnictvu ak si zvolilo takéhoto človeka na svoje čelo? Hlavne že všetko bolo podľa "ZÁ - KO - NA".

piatok 19. júna 2009

中國主席先生,請回家。我們不希望你在這裡。

Toto asi nepotrebuje komentár. Neverím úplne v to, že to polícia spravila naschvál, ale určite mi to pripadá že pochybila. Zlé je na tom aj to, že si to nechcú priznať. Video zo sme.sk je veľavravné a nie je jediné. Chápem aj to, že ak by ten náš prezident povedal tomu ich prezidentovi niečo o ľudských právach tak by to neprinieslo Slovenskému národu nič dobré. Aj tak vieme akú úroveň odvahy má náš prezident. Ale na čo ho ten náš vôbec pozýval. Ale asi sa dá povedať jediné - vrana k vrane sadá a komunista komunistu si hľadá ... Hlavne, že ten náš prezident je šťastný. A keby ste chceli vedieť čo v preklade znamená nadpis tak : Pán Čínsky prezident, chodte prosím domov. Nechceme Vás tu. Dúfam, že to google dobre preložil.

štvrtok 18. júna 2009

Červená pre Harabina

V tomto momente, keď začínam písať tento blog, tak do voľby predsedu Najvyššieho súdu zostáva iba niečo vyše 4roch dní. Už v mojom príspevku skoro z pred mesiaca "1722 dní" som vyjadril svoje obavy z toho, že Štefan Harabin sa môže stať predsedom Najvyššieho súdu. Časom som si prečítal niekoľko ďalších článkov a zhrozil sa ešte viac. Taká koncentrácia moci, ktorú v poslednej dobe presúva pán Harabin na predsedu Najvyššieho súdu, by v rukách človeka ako je on znamenala nepreniknuteľnú právnu bariéru a v súdnictve jeho neobmedzenú moc. Potom by mohol na väčšinu svojich činov hláskovať pre novinárov "Je to podľa ZÁ - KO - NA". Presne tak ako to urobil keď obhajoval, že si sám priklepol veľké odmeny. Bohužiaľ také "ZÁ - KO - NY" sú nanič. Také niečo by sa nemalo stať a nemali by sme to dopustiť. Bohužiaľ v tomto štáte neverím v silu občana. Neverím, že občania ak nejde o hlasy voličov, že by boli vypočutí a ich názor sa bral do úvahy. Je to veľká škoda a v tomto ďaleko preďaleko zaostávame za vyspelými krajinami. A preto ma potešila iniciatíva Červená pre Štefana Harabina ktorú v momente písania podpísalo už skoro 10000 ľudí. Idem ju podpísať aj ja. Nebudem ten desaťtisíci ale budem jeden z nich. Pridaj sa aj Ty, veď teraz už zostáva iba menej ako 4 dni.

utorok 16. júna 2009

4 mesiace

Na začiatku som nevedel odhadnúť ako dlho vydržím písať blog. Dnes je prosím pekne 4 mesiace od prvého príspevku. A stále ma to baví :) Za tú dobu som sa stihol písať o veľmi rozmanitých veciach - a v hesle hľadajúceho muža stále hľadám kam to bude smerovať. Len pravdu povediac príspevkov o hľadaní je nejak málo. A ponožky som už našiel :)

pondelok 15. júna 2009

Rituálne tance našich predkov

Tento príspevok nie je odo mňa, ale písal to môj oco a s povolením maminy :) to sem dávam. Je to za prvé preto, že sa mi to páči a za druhé aby ste videli, že po kom to mám :) Rituálne tance našich predkov Dostal som neľahkú úlohu zhostiť sa vyššie uvedenej témy, ktorá vo všetkých predikuje umba – umbaové pohyby našich predkov pri obžratom mamutovi za zvukov dutých pňov, poprípade iných sofistikovaných hudobných nástrojov. No musím Vás všetkých sklamať , pretože tento smer myslenia je zavádzajúci, pokiaľ nechcem povedať na Vašu adresu, primitívny až mierne imbecilný. Pokiaľ je Vaše IQ vyššie ako Vaša hmotnosť, musí Vám byť nado všetko jasné, že Jazykovedný ústav Ľudovíta Štúra SAV v Bratislave, pri tvorbe zložených slov, kde môžeme zaradiť aj slovo rituálny, vychádza z kmeňa slova a neskôr z jeho prípon. Preto vedci zo SAV pri rozbore slova rituálny za výdatnej podpory grantu Európskej únie v hodnote 1 mil Euro sa dopátrali ku kmeňu slova rituálny, ktorý datovali do obdobia vzniku ľudstva. Už v Raji ,keď nezištná Eva bártrovala jablká za určité protislužby prvýkrát vzniká pojem rituálny. Láska ide cez žalúdok to vedela aj primitívna no prefíkaná Eva a podávala Adamovi jablká za určité protislužby. Nakoľko Eva bola nenásytná a ovocie hriechu nestačilo dozierať viete si isto predstaviť koľko žabíc musel Adam schrúmať. Nakoľko Adam s Evou boli vcelku primitívny ľudia a nepoznali tri najlepšie veci na svete: dva deci červeného vína pred tým a cigaretku po tom zapíjal Adam svoju dobre vykonanú prácu kravským mliekom. Skúste zjesť 2 kg žabíc a na to vypiť 2 litre mlieka! Nasledujú mexické vlny na ktoré plynulo naviaže už spomínaný rituálny tanec. Musíme si uvedomiť, že pojem „vrtí sa ako Maďar v kukurici vznikol až príchodom rozpínavých avarov a pukancovej kukurice. Pred domestikovaním kukurice v oblasti Eufratu a Tigrisu , do ktorej je lokalizovaný Raj poväčšine rástla burina v ktorej sa v hojnej miere presadzovala agresívna pŕhľava. A tu si predstavme nášho Adama ako vykonáva svoj rituál v pŕhľave. Áno, dámy a páni vidím Vám na očiach, že ste pochopili pojem rituálny tanec. Tak ako potomkovia týchto dvoch praľudí začali napodobňovať sexuálne praktiky Adama a Evy, snažili sa nevynechať aj pokračovanie- rituálne tance. Veriaci v dobrej viere,že keď Boh stvoril Adama a Evu a keď vymyslel sex, určite aj rituálny tanec je od Boha. Neskôr ako sa menili sexuálne praktiky , menia sa aj rituálne tance. Poskakovanie Ildikó v kukurici za šúlkami dalo vznik ohnivému čardášu, pokiaľ niekto pil žinčicu po čerstvo natrhaných čerešniach vie si dobre predstaviť vznik slovenského odzemku. Vykadením sa v Brazílii do osieho hniezda vzniká ohnivý jive. A tak každá krajina v svojom kolorite vytvára svoje národné rituálne tance.

nedeľa 14. júna 2009

Keramické trhy Pezinok 2009

Cez víkend sme navštívili Pezinok pretože sa tam konali keramické trhy. Tento rok sa konal už 6ty ročník týchto trhov. Keďže sme tam boli prvý krát tak sme nevedeli čo máme očakávať a tak ma prekvapil počet predávajúcich. Bolo ich vyše stovky, aspoň tak usudzujem podľa číslovania stánkov - videl som čísla ktoré boli cez stovku. Sprievodný program bol jednoduchý ale príjemný. Stále vyhrávala ľudová muzika a boli aj keramické dielničky pre deti. Toho najdôležitejšieho bolo nepreberne veľa. Hovorím o keramike. Myslím si, že nebolo človeka čo by si nenašiel niečo čo by sa mu páčilo. Popísať všetko je na niekoľko strán tak radšej priložím nejakú tú fotku :) A ako vždy treba kliknúť na fotku aby sa zobrazila v plnej veľkosti - táto je naozaj veľká :)

Dúha v Devínskej

Mali sme dúhu :)

piatok 12. júna 2009

Piatkové hlavolámanie

Sultán
Zlý sultán po tom čo Ťa prichytil s jeho najkrajšou dcérou Ti hovorí : "Mám tu 3 vrecká, v jednom sú zlaté mince, v druhom sú strieborné mince a v tretom sú aj strieborné aj zlaté. Môj strážca pokladu však zošalel a napísal na každé vrecko nesprávny popis. Môžeš vytiahnuť iba jednu mincu a potom ak označíš všetky vrecká správne tak budeš mojim nástupcom. Ale ak sa pomýliš tak budeš nasledovať strážcu pokladu a sekera Ti zotne hlavu!" Ako si poradíš?
 
Rieka
Dvaja chlapci potrebujú prejsť cez rieku v ktorej sú pirane a nedá sa preplávať. Majú čln ktorý unesie iba jedného chlapca. Majú lano ktoré je dlhé ako polovica šírky lode, baterku a zápalky. Loď sama sa nevie dostať na druhú stranu. Ako sa im to podarilo?

utorok 9. júna 2009

Food Fest 2009 Bratislava

Kto ma pozná tak vie, že mám rád dobré jedlo. A tak ma potešilo keď som sa dozvedel o tomto festivale jedla. Cez víkend boli aj moji rodičia na návšteve a tak sme ich zobrali zo sebou. Prvé čo nás zarazilo bolo prostredie, Tyršovo námestie proste nie je vhodné na prezentáciu jedla. Po chvíľke začal fúkať vietor a prach a špina ktorá bola rozvírená nás ešte viac utvrdila, že miesto nebolo vhodne zvolené. Stánky v ktorých sa nachádzali prezentácie reštaurácií minimálne ochraňovali jedlá aby nechrumkali - prach bol všade. Vstup bol volný, ale ak ste chceli niečo ochutnať tak ste si museli kúpiť 11 gurmánov - papierových lístočkov s nápisom gurmán. Neviem či to mal byť náhrada vstupného, ale ak si človek prerátal ceny niektorých jedál z gurmánov na eurá, tak cena bola vo veľa prípadoch prehnaná. Okrem stánkov sa na festivale konalo niekoľko akcií. Moji rodičia sa zapojili do slovenského rekordu o najväčší rezanec. Bolo niekoľko škôl varenia a nielen pre dospelých, našlo sa aj pre deti. Samozrejme, že sme neodolali a chceli vyskúšať aj ponuku jedál a nápojov. Bolo z čoho vyberať. Od kávy až po šampanské. Od pečenej husi až po škeble. Húska od Troch Mušketierov bola asi to najlepšie ak nepočítam pečenú čokoládu z Tulip House Boutique Hotel. A potom tu boli jedlá pri ktorých som si spomenul na Cimrmanovské - "Bolo to dobré, ale že by to musel dva krát...". A nakoniec tu bolo Japonské Teppanyaki od Sharkam a to by som neodporúčal. Okrem divnej chute bola aj ryža nedovarená... Jedine čo bolo zaujímavé pri ich stánku bol umelec ktorý pretváral ľadový kameň. Na koniec mi zostali dva gurmány a tak sme sa zastavili v poslednom stánku a dali sme si dva krát šumivé víno. Hubert DeLuxe ma nikdy nesklamal a nebolo to ani tentoraz s ananásom a jahodami. Nie príliš nadšení sme sa pobrali domov. Ak sa v roku 2010 bude tento festival konať, tak veľmi dúfam, že nájdu lepšie prostredie. V takom prípade by som sa znovu prišiel pozrieť. Ale ak to bude znova na Tyršovom námestí tak dosť pochybujem, že sa tam ľudia vôbec vrátia...

pondelok 8. júna 2009

Lámeme Fibonacciho

Máme nitku dlhú 1m a máme 100 bĺch. Blchy umiestňujeme na niť pomocou fibonacciho postupnosti (1, 1, 2, 3, 5, 8, ... veď poznáte) ale začneme až pri druhej 1 aby sa nám čísla neopakovali. Každá blcha je na umiestnená 1/ai m od ľavého okraja (1m, 50cm, 33,333cm, 20cm, ....). Blchy sa pohybujú 1cm za 1s. Každá blcha začína svoj pohyb ku vzdialenejšiemu koncu nitky a tá v strede začne smerom k prvej blche. Keď sa stretnú tak sa obrátia a obe zmenia smer. Keď prídu na koniec nitky tak spadnú dole. Za aký čas spadnú všetky dole? Blchy berieme ako body a niť ako úsečku...

12174 dní alebo inak jedna tretina zo stovky

Tak a je to za mnou, dnes som začal druhú tretinu stovky. Hovorím o veku. Môj bol včera presne 33 rokov a 4 mesiace, inak povedané tretina zo stovky. Vek je proste sviňa, ten nezastavíš a každý deň si o deň starší. O 33 rokov a 4 mesiace oslavovať druhú tretinu stovky - nejak sa mi tá predstava nepáči. Už teraz pociťujem, že je veľa vecí čo už nezvládam, ale veľa z nich nie je spojená s vekom ale s mojou životosprávou. Možno by som túto moju druhú tretinu mohol začať rozumnejšie, nie tak ako som ukončil prvú. Chcem začať a pokračovať tak aby som o tých 33 rokov a 4 mesiace bol v pohode a fit :) Držte mi palce :)

štvrtok 4. júna 2009

Vtipy o kopaní hrobov

Nedávno som pridal sledovanie návštevníkov pomocou FEEDJITu. Je to zaujímavý nástroj a online Vám ukáže z ktorej krajiny a kedy pristupuje na Váš web. Zároveň dokáže zobraziť aj stránku z ktorej prichádzate. Pri googly dokonca ukáže aj to čo ste hľadali. Proste veľký brat Vás sleduje :) Nedávno som zachytil na moje veľké prekvapenie, že môj blog bol nájdený cez google vyhľadaním "vtipy o kopani hrobov" a pri tom nemám žiaden taký vtip. Takže to musím napraviť :) Veď Vás nemôžem sklamať. Mravec je strašne zaľúbený do slonice a rozmýšľa čo urobiť. Napadlo mu, že ju urobí zozadu. Vylezie teda na slonicu a strašne ju pomiluje. Slonica mala taký orgazmus, že zdochla. Nato si mravec povzdychne: "Dve minúty potešenia a teraz môžem celý život hrob kopať." Prídu traja muži do krčmy a začnú sa rozprávať o svojich svokrách. Prvý hovorí: Ja som mal takú škaredú svokru, že keď išla cez pivnicu všetky myši zutekali. Druhý hovorí: Ja som mal takú škaredú svokru, že keď išla po dome všetky dvere sa pred ňou zatvárali. Tretí hovorí: Ja som mal takú škaredú svokru že keď sme ju pochovávali tak sme museli dva hroby kopať, lebo do jedného sme ju pochovali a do druhej chodili červíky zvracať. Viete ako sa pochováva svokra? Len do pol pása aby sa mohla starať o hrob.

Hlavolamka

Nahnevaný veliteľ vezenia si dal predviesť a postaviť do radu siedmych väzňov ktorí pomáhali utiecť inému väzňovi s tým, že ich dá zastreliť. Každému väzňovi dali šatku na oči a namaľovali na chrbát jednociferné číslo. Počas prípravy ale veliteľovi zazvonil telefón s tým, že väzňa čo utiekol zožral krokodíl. Veliteľ sa škodoradostne usmial, pozrel sa na väzňov a hovorí : "Keďže som dobrák od kosti tak Vám dám ešte jednu šancu. Každý z Vás má na sebe jednociferné číslo a žiadne sa neopakuje. Keď vynásobím prvé tri čísla dostanem ten istý výsledok ako keď vynásobím posledné tri a dokonca rovnaký výsledok ako keď vynásobím prostredné tri. Ak mi jeden z Vás správne povie aké má číslo na sebe tak Vás nezastrelím!" Väzňov zachránil jeden z nich, viete ktorý a aké číslo povedal?

Krátka pamäť

Ľudia majú krátku pamäť a voliči ešte kratšiu. Politici to nehorázne zneužívajú. Od Fica až po Dzurindu. Posledne kde to vidím asi najviac, je ten úžasný podvod na nás občanoch cez Interblue Group a predaj emisných kvót. Stačí aby vinníci z počiatku sa tvárili, že o ničom nevedia. Potom pomaličky zamotávajú, zavádzajú a zdržujú. A neskôr ak by náhodou aj pravda vyšla najavo tak akože okamžite a promtne odovlajú ľudí čo akože za to môžu. Lenže voliči už pri druhom kroku prestávajú mať záujem o tému a na konci si ani nepämatajú čo sa vôbec naozaj udialo. Potom im len ten najhrdinskejší musí pripomínať na meetingoch počty koľko vinníkov hrdinsky odvolal. Pri emisiách sme v druhej fáze politického zametania problému pod koberec. Náš hlavný hrdina, teda ako vždy predseda - najviac blikajúca smerovka, už začal zavádzať a zdržovať. Zverejniť úplnú zmluvu o predaji je velký problém a postupnými prekážkami zdržujú celý proces. Zavádzajú napríklad tým, že či už vedome či nevedome, každý si môže spraviť na to vlastný názor, klame napríklad o tom ako predali emisie v okolitých štátoch. Argumentácia, že za to bude zateplených veľa domácností veľmi neobstojí. Za prvé keby to predali za cenu ako okolité štáty tak tých domácností mohlo byť možno 2x viac. Za druhé v podstate nemali ani inú šancu ako tie peniaze použiť transpartne, pretože je to v zmluve. „výročné správy, ako aj ďalšie správy o finančných prostriedkoch získaných z predaja jednotiek AAU v súlade so Zelenou investičnou schémou" Človek by si povedal, že prečo to spomínam, veď je to super. Jediné čo až tak nie je super je, že ministerstvo obhajovalo predaj emisií práve tým, že také niečo v zmluve s Interblue Group nebude. Či zas išlo o úmyselné klamstvo, to zas nechám na Vás, ja na to mám svoj názor. A voliči nič nespravia. Nasmerovaní voliči budú toho svojho smerovača hájiť čokolvek urobí, vždy to zvalia na klamstvá v médiách. Je veľká škoda, že v demokraciách vládnu práve ľudia čo majú najlepši politický marketing a na iných kvalitách nezáleží. Pravdu povediac ja demokraciu nepovažujem za najrozumnejší spôsob zriadenia štátu, ale ani žiaden iný čo už existoval. Ale to je na inú debatu.

streda 3. júna 2009

Už i on?

Tak ani ujo Fico neodolal a zobral si zo mňa príklad a založil si blog. Jeho blog sa nachádza tu : http://www.premiersr.sk/15465/moj-blog.php. Škoda, že trošku zaostáva technologicky, veď také RSS je na blogoh štandardom. Ale ja verím, že on nám to vynahradí obsahom. Už tie položky ako "Lži v médiách" musí závidieť každý bloger. V nich sa prejavuje pán predseda vlády ako správny gentleman s vybernaným slovníkom, veď posúdte samy : „Predseda vlády SR Robert Fico svoje majetkové pomery každý rok preukazuje príslušnému výboru NR SR, a nie špinavému bulváru." Na mieste pána "chudobný predseda SNS podľa majetkového priznania" by som sa zamyslel. Veď aby náhodou neprišieľ o náskok v správnom slovenskom vyberanom slovníku. No a čo na záver, zlí zlí hackeri. Určite platených zlými novinármi. Oni mu ten blog hackli v priebehu pár hodín. Kto drží palce zlím hackerom nech to užaj prestane robiť, už ste skúsili hacknúť niekoho stránku ak vás niekto držal za prst???

Ach to fajčenie

Tak som sa tešil na aplikovanie nového proti fajčiarskeho zákona. Ale som dosť sklamaný. Bol som v Auparku a smrdí to tam stále. Máme síce ešte 3 mesiace na jeho aplikáciu v reštauráciách, ale obávam sa že to dopadne rovnako. Zas sa to bude porušovať a nikto to nebude kontrolovať. A ak kontrola príde tak pokuta bude zanedbateľná. Je to škoda. Tak ako napríklad u nás v DNV. Máme tu cukráreň v ktorej sa veselo fajčí. Síce je to na terase, ale poriadne to znepríjemňuje život. Najmä ak početným osadenstvom sú deti. Hnevá ma ak príde niekto a fajčí tam. Ale keď príde otecko alebo mamička a začne tam fajčiť pri vlastných deťoch tak to už je naozaj veľká nezodpovednosť. A tak som sa tešil, že po novom zákone to prestane, ale nič sa nezmenilo. Tak som sa trošku pozrel do zákonov a čuduj sa svete, pôvodný zákon už dávno obsahoval zákaz fajčenia v cukrárňach. Tak prečo by sa to malo zmeniť akurát teraz? Reštaurácie a iné podobné podniky sa oháňajú, že stratia zákazníkov. Je to zvláštne nás nefajčiarov je viac a nevieme svojim správaním ich donútiť zmeniť názor. Sme ochotní ísť do reštaurácie kde nás otravuje fajčenie, sme ochotný ignorovať to že to škodí nášmu zdraviu. Dokedy to budeme ochotný robiť? Začnime ignorovať také reštaurácie, možná potom zmenia názor aj majitelia reštaurácií. Začnime bojovať za príjemnejšie prostredie a budúcnosť pre naše deti. Pridajte sa. Inak ešte jeden fajčiarsky príbeh. Jedna žena na zástavke v pohode fajčila, keď prišiel autobus tak si posledný krát potiahla, ohorok hodila na zem a potom vyfúkla všetok dym do autobusu. Nik sa neozval. Škoda, že som bol od nej ďalej. Chápem, že nie všetci fajčiari sú takí, lenže práve chrapúni jej typu reprezentujú fajčiarov. Cez takýchto chrapúňov posudzujeme fajčiarov. Chrapúňov čo ignorujú ostatných a otravujú dymom ostatných. Chrapúňov čo zahodia ohorok hocikde a ani si neuvedomia, že robia neporiadok.

pondelok 1. júna 2009

Deň detí - jéééj všetci máme sviatok

Či už sa cítite deťmi alebo nie, každý sme dieťaťom svojich rodičov. Či už máme 10, 100 alebo 33 rokov ako mám ja tak dnes je náš sviatok. Ja osobne sa cítim tak trošku ako dieťa z času na čas. A z času na čas tým naozajstným deťom závidím. Ale dnes je v skutočnosti sviatok tých našich malých tvorčekov. Dnes je sviatok našich princezničiek a princov. Tých malých nezbedov čo nás poslúchajú keď sa im chce, tých malých neposlušníkov čo nás odzbrojujú nevinným úsmevom. Tých malých nezbedníkov čo nás pripravili o všetok voľný čas, ale nevieme si predstaviť ani minútu bez nich. A tak prajem všetkým tým krpcom krásny sviatočný deň :) Už len dodám variáciu na jeden vtip - s deťmi sa môžeme hrať aj v tedy keď sa nám nechce :)

Hlavolámanie na deň detí

Doplnte postupnosť 333, 33, 23, 1213, 11121113, 31123113, 132112132131 Lietadlá Dva lietadlá v tom istom momente vzlietnu z Bratislavského letiska. Jedno ide priamo na sever a druhé ide priamo na západ. Oba letia rovnako rýchlo. Ktoré z lietadiel bude po 1hodine ďalej od Bratislavy? Školský výlet Trieda išla na školský výlet. Rozhnevaná triedna učiteľka ide popri idúcej triede od posledného žiaka k prvému žiakovi a to jej trvá 24s. Potom 4s nadáva náhodnému žiakovi pričom trieda sa nezastavuje. Nakoniec ide 16s k poslednému žiakovi. Toto opakuje dookola. Koľko bude trvať triede prejsť okolo riaditeľa?